Oktober 2019

Den 28. september åbner galleriet en udstilling med grafiske værker af Anne Lise Mark Andersen, Maria Munk Klarup og Andreas Nemo Østergaard. Sammen med dem udstiller den nye bornholmske smykkekunstner Anne-Gro Haslund, der gennem det seneste år har udviklet sit unikke smykkekoncept blandt andet. støttet af det bornholmske 588 iværksætterprojekt.

     

Til den kommende udstilling i galleriet er det lykkedes at samle en lille gruppe af dygtige grafiske kunstnere samt en kreativ og iderig smykkekunstner med sans for materialernes muligheder. Det drejer sig om Anne Lise Mark Andersen, Maria Munk Klarup, Andreas Nemo Østergaard og Anne-Gro Haslund.

Anne Lise Mark Andersen har siden hun kom til Bornholm i 1999 fra et job i DR som grafisk designer markeret sig med deltagelse flere gange i de censurerede udstillinger på Bornholm, ligesom hun har udstillet flere steder både på Bornholm og ’ovre’. Hendes faglige baggrund er en uddannelse fra Tegne og Kunstindustriskolen der i dag bedre er kendt som Danmarks Designskole. Anne Lise Mark Andersens arbejder er i væsentlig grad centreret omkring naturen i al almindelighed og dyr og fugle i særdeleshed.

Maria Munk Klarup er en alsidig kunstner der også og endda i høj grad arbejder med de keramiske processer, men altid med det grafiske element som en væsentlig del af udtrykket. Hendes grafiske arbejder er komplekse og består ofte af flere lag både rent teknisk og tolkningsmæssigt og hendes motivverden er naturen og eksistentielle problemstillinger.  Maria Munk Klarup har arbejdet med kunstneriske udtryksformer i omkring 40 år og har en lang række udstillinger bag sig.

Andreas Nemo Østergaard kan nok bedst betegnes som et multimenneske. Han har en kunstnerisk uddannelse fra skolen for de skønne kunster i Toulon i Frankrig og har deltaget i en lang række udstillinger over hele Europa. Desuden er han cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling og har en BA i litteraturvidenskab og kunsthistorie og i sine franske år arbejdede han som sygeplejer, hvilket også er noget han har beskæftiget sig med i Danmark i de senere år. Hans billeder rummer humor, ironi og skarp iagttagelse af menneskelig aktivitet og dårskab.

Anne-Gro Haslund har oprindeligt en uddannelse som beklædningshåndværker suppleret med en folkeskolelæreruddannelse med håndarbejde, sløjd, billedkunst og dansk som fag. Hun har således de kreative processer inde på livet i så vel selve det praktiske arbejde med materialer som i formidlingen af de samme processer. Anne-Gro Haslunds nysgerrighed efter nye måder at udtrykke sig på og nye materialer at udtrykke sig i gjorde at hun tog springet fra tekstiler og træ til de ædle metaller. Hun har nu arbejdet intensivt med såvel sølv som guld i lidt mere end et år, været igennem BRKs erhversstøtteprojekt 588 og etableret sig i sit eget smykkeværksted.

Udstillingen kan ses til den 19. oktober.